برداشتن خال صورت و بدن 09190231250 - کلینیک لونا
برداشتن خال به جز موارد پزشکی یکی از عمل های زیبایی نیز هست و برای بعضی از افراد وجود خال بر روی صورت یا بدن نوعی معضل و نازیبایی است.
برداشتن خال صورت و بدن
برداشتن خال به جز موارد پزشکی یکی از عمل های زیبایی نیز هست و برای بعضی از افراد وجود خال بر روی صورت یا بدن نوعی معضل و نازیبایی است. برداشتن خال حتما باید توسط متخصصان زیبایی انجام شود و نیازمند تخصص و مراقبت های خاص می باشد. در برداشتن خال اولین نکته انواع مختلف خال است. می توان خال ها را به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم نمود.
خالهای خوشخیم
مجموعه سلولهای زیادی که در محلی غیر از محل اصلی خود جمع میشوند و بر اساس جنس سلول سازنده با هم متفاوت هستند، خال نام دارند. انواع مختلفی از خالهای خوش خیم یا بیخطر وجود دارد که میتوانند از نظر زیبایی برای بعضی افراد مشکلساز باشد یا باعث ناراحتی فرد شود. خالهای خوشخیم عبارتند از:
بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین روش پاک کردن تاتو
1-خالهای سطحی
یکی از انواع بیضرر خالها، خال سطحی است که معمولا دو سال بعد از تولد روی پوست ایجاد می شود؛ این نوع، خوشهای از سلولهای خال است که به شکل پاپولهای ریزی در کنار هم قرار گرفتهاند و رنگ آن از قهوهای تا سیاه متغیر می باشد. خالهای ترکیبی از نظرظاهری در مرکز تقریبا برآمده، به شکل دایره یا بیضی، به رنگ قهوهای روشن یا رنگ پوست و به اندازه ۶/۰ سانتیمتر هستند. سطح این خال ها میتواند صاف یا ناهموار، شبیه به زگیل و دارای مو باشد. در خال هالهای یا خال ساتون که نوعی خال ترکیبی است، دور خال یک هاله سفید است که به مرور زمان از بین میرود.
2-خالهای عمقی
خالهای عمقی، برآمدهتر از خالهای ترکیبی است و معمولا گنبدیشکل و ضخیمتر است. در خالهای عمقی سلولهای خال در جاهایی از لایه درم پوست متمرکز شده اند؛ این خالها، رنگی یا به رنگ پوستند. در بعضی موارد اندازه آنها به ۱ سانتیمتر میرسد و سطحشان صاف، چروکیده یا زگیل مانند است. این نوع خال معمولا به لباسها گیر می کند و یا به راحتی خراشیده شده و دچار خونریزی میشود.
3-خال اسپایلوس
خال اسپایلوس، به شکل یک لکه بیضی به رنگ قهوهای است و روی سطح آن یک سری نقاط تاریکتر وجود دارد. گاهی اوقات، این خال شکل نامنظمی دارد و معمولا بیمو است، اندازه آن از ۱ تا ۲۰ سانتیمتر متغیر است.
4-خالهای ماه گرفتگی یا مادرزادی
خال ماه گرفتگی یا مادرزادی، پیش از تولد به وجود می آید و نوزادان تازه متولد شده آن را با خود دارند. این خالها معمولا تخت و به رنگ قهوهای یا سیاه و در برخی موارد صورتی یا قرمز هستند. خالهای مادرزادی از لکههای کوچک تا ضایعات بزرگی به اندازه ۲۰ سانتیمتر را در شامل می شود و میتوانند بخش قابل توجهی از صورت، تنه یا دست و پای نوزاد را بپوشانند. این خالها خوشخیم هستند، با اینحال پایش دائمی آنها توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: هیدروفیشیال چه کاربردی دارد؟
5-خالهای اسپیتز
خالهای اسپیتز، اندازههای متنوعی دارنداما معمولا قطرشان از ۱ سانتیمتر بیشتر نیست. این خالها گنبدی شکل و معمولا صورتی است و بیشتر در نوجوانان و روی سر کودکان ظاهر میشود.
6-خالهای آبی
خالهای آبی، خالهایی گرد و کمی برجسته هستند و معمولا در کودکی به وجود میآیند. آنها تراکم بالایی از رنگدانههای قهوهای دارند و به خاطر قرار داشتن در عمق پوست، تا حدودی آبی دیده میشوند. خالهای آبی بزرگتر از ۶ سانتیمتر نخواهند بود و معمولا روی دست و پاها ظاهر میشوند.
خالهای بدخیم
خالهای نگرانکننده دارای لکههای رنگ یا لبههای نامنظم هستند. ملانوم وخیمترین نوع سرطان پوست است که میتواند در هر قسمتی از پوست بدن یا در نزدیکی یک خال پوستی بوجود بیاید. این نوع سرطان، از سلولهای رنگدانهای تشکیل شده و قهوهای یا مشکی رنگ است، البته ممکن است به رنگهای دیگر مانند قرمز یا سفید هم دیده شود. ملانوم میتواند به سرعت در بدن پخش شود و تقریبا هر عضوی از بدن را گرفتار کند.
صفحه اینستاگرام ما: dr.m.h.s_yazdkhasti@
برایتشخیص به موقع این سرطان و جلوگیری از عواقب بعدی آن لازم است تمامی خالها و نقاط تیره رنگ بدن، توسط خود فرد و در صورت نیاز، توسط پزشک بررسی شود. بعضی مواقع خالها باعث تغییرات پیشسرطانی می شوند که باید به فکر درمان آنها بود. روش های مختلفی از جمله لیزر و جراحی برای برداشتن خالها وجود دارد که انتخاب نوع تکنیک به عوامل متعددی از جمله اندازه و نوع ضایعه، تجربه پزشک و همچنین هدف از برداشتن ضایعه بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: میکرونیدلینگ در اصفهان
انواع خالهایی که بدخیم میشوند
اندازه آنها در حال بزرگ یا کوچک شدن است
شکل نامنظم یا مرزهای نامنظم دارند و بیشتر شبیه یک لکهاند
رنگشان به مرور زمان تغییر کرده است
بافتشان غیرعادی و نامنظم است
روش های برداشتن خال
پس از انتخاب یک کلینک معتبر و تعیین نوع خال و روش برداشتن خال، پزشک محل را بی حس میکند. این کار کمی سوزش داشته باشد. پس از آن خال بنا به روش مشخص شده برداشته می شود، ممکن است پزشک رگهای خونی را بوسیله سوزاندن ببندد تا خونریزی را متوقف نماید، یا ممکن است از بخیه برای بستن جای زخم استفاده کند. امکان دارد در بعضی موارد جای زخم باقی بماند. کلینیک لونا در اصفهان، زیر نظر دکتر مهسا یزدخواستی در اصفهان با کادر مجرب، دستگاه های پیشرفته و مواد با کیفیت و استاندارد در خدمت شما دوستداران زیبایی است.
لیزر
خالهای کوچکتر را میتوان با استفاده از لیزر که از انرژی کمی برای تجزیه خال استفاده می شود، برداشت. لیزر به راحتی خالهای کوچک و غیر قابل دسترس را هدف قرار می دهد و برای از بین بردن همزمان چندین خال روش مفیدتری می باشد.
سوزاندن
بعضی مواقع خالها یا ضایعهی پوستی با استفاده از یک جریان الکتریکی که از سیم داغ میگذرد، سوزانده می شوند. در این روش ابتدا محل خال با یک بی حس کننده موضعی، بیحس می شود، گرما خود مانع خونریزی میشود. یخ زدگی و سوزاندن معمولا علامت یا زخمی بر روی پوست بهجا نخواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید: مزوژل جوانساز در اصفهان
یخ زدگی یا انجماد
در این روش خال بوسیلهی نیتروژن مایع برداشته می شود. پزشک مقدار کمی از نیتروژن مایع بسیار سرد را روی خال یا ضایعهی پوستی اسپری میکند که با این کار یک تاول کوچک ایجاد می شود. زمانی که این تاول بهبود یابد خال نیز از بین خواهد رفت.
بریدن
در خالهای کوچکتر، خال با استفاده از یک چاقوی جراحی یا چاقوی کوچک قطع میشود و لبههای زخم بخیه خواهد خورد. خالهایی که خیلی بزرگ هستند ممکن است بصورت تدریجی و در چند مرحله برداشته شوند. جراحی خال صورت سختتر و خطرناکتر است و امکان دارد نیاز به پیوند پوست از دیگر قسمتهای بدن داشته باشد.
مراحل بعد از عمل برداشتن خال
بعد از برداشتن خال باید یک پماد ژله ای ژلاتینی بصورت مرتب به محل آسیب دیده اعمال شود و پوست اطراف زخم حداقل دو مرتبه در روز تمیز شود و هر بار از یک بانداژ تازه استفاده شود. اگر برداشتن خال نیاز به بخیه داشته باشد، باید حدود ۴ تا ۱۲ روز برای از بین بردن جای بخیه با پزشک در ارتباط باشید.
بیشتر بخوانید: تزریق ژل لب در اصفهان
ممکن است در دوره بهبودی محل زخم کمی خونریزی و کمی درد داشته باشد اما برداشتن خال نیاز به دوره نقاهت ندارد. دوره بهبودی در اکثر روشهای برداشتن خال یکسان است، اما دستورالعمل پزشک برای بهبودی کامل بسیارمهم است.
اگر خال در معرض نور آفتاب قرار دارد، از کرم ضد آفتاب مناسب استفاده کنید.
درمان زخم پس از برداشتن خال
لیزرها صلا خطر تولید زخم یا از دست دادن رنگدانه برای مدت طولانی را ندارند. درصورت باقی ماندن جای زخم برداشت خال می توان از میکرودرم ابریژن و تزریق کورتیزون، تزریق ژل، ساب سیژن و میکرونیدلینگ نیز برای بهبود جای زخم استفاده کرد.
آدرس ما: اصفهان، خیابان توحید، مجتمع تیراژه